Uus veerand algab värske sisu saanud koolimajas

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Esmaspäeva hommikul alustavad Viljandi maagümnaasiumi vanemad klassid õppeveerandit uuenenud koolimajas.


Maagümnaasiumi direktori Aavo Soopa sõnul remont suuri ümberkorraldusi kaasa ei toonud ning enamik klassiruume on endises kohas. «Kogu sisustus ei ole veel päris paigas, aga esmaspäevaks saame kõik korda,» lausus direktor.



Aavo Soopa selgitust mööda on ruumides nüüd tänapäevane ventilatsiooni- ja tuletõrjesüsteem.



Kolmapäeval käis koolimajas vilgas tegutsemine: töömehed kruvisid kokku laudu ja pinke. Oma kabinette korrastavad pedagoogid olid remondi tulemuse üle ilmselgelt rõõmsad.



Viljandi maagümnaasiumi peahoone renoveerimistööde peatöövõtja oli aktsiaselts Facio Ehitus. Renoveerimise esimene etapp kestis 2004.—2005. aastani. Siis vahetati hoone katus ja aknad ning remonditi Jakobsoni tänava poolne osa.



Algklasside lapsed õpivad renoveeritud väikses majas juba käesoleva õppeaasta algusest, eelmise aasta 1. septembrist.



Maagümnaasiumi punane hoone on ehitatud 1877. aastal ja on kantud kultuurimälestiste registrisse. Esimese ja teise maailmasõja ajal kasutati koolimaja sõjaväehaiglana. Pärast 1945. aastat taastati see koolimajana tolleaegse Viljandi peaarhitekti Ott Puuraidi projekti järgi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles