Abja-Paluojal saab suusatada valgustatud rajal

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abja-Paluojal võib tulede valgel suusaringe teha kella 22-ni.
Abja-Paluojal võib tulede valgel suusaringe teha kella 22-ni. Foto: Erakogu

Tänu projektirahale ja entusiastlikule eestvedajale võivad abjalased ja teised suusahuvilised rõõmustada Abja-Paluoja valgustatud raja üle.


Iga päev kella 22-ni on valgustatud gümnaasiumi staadioni juurest algav 2-kilomeetrine rada ja staadioniring. Lisaks on suusatajate käsutuses 2,5- ja 3,5-kilomeetrine saepurupõhjaga rada.

Suusaentusiast ja rajameister Riho Ots tõdes, et esialgu on radadel lund vähevõitu, aga vanade suuskadega kannatab juba sõita.

«Sõitsin praegu 15 kilomeetrit ja polnud häda midagi. Klassikarada veel pole, aga lähipäevadeks on lund juurde lubatud, siis saab ka korraliku jälje sisse,» rääkis Ots. Parajasti tegi ta rajapõhja, kasutades mullu projektiraha abil soetatud masinat.

Ots soovitas suusahuvilistel jälgida rahvusringhäälingu lumeinfot, sest sealt leiab värskeid andmeid ka Abja suusaraja kohta.

Abja tervise- ja suusaraja valgustamiseks saadi 606 000 krooni Euroopa Liidu külade uuendamise ja arendamise meetmest, omaosaluse tasus vald.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles