Repliik: Kopsakas tõrvatilk

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liisi Seil
Liisi Seil Foto: Elmo Riig / Sakala

Möödunud nädalal lahvatanud pedofiiliaskandaal, milles endist lastevanemate liidu juhti Kaur Hansonit süüdistatakse laste seksuaalses ärakasutamises, pakub ilmselt veel kaua kõneainet. Kahjuks pole see esimene ega ainus säärane õõvastav juhtum.


Ühest küljest manitseb niisuguste tegude päevavalgele tulemine vanemaid õigusega valvsusele, et nad oma lastega toimuvat ja neid ümbritsevaid inimesi kriitilise pilguga jälgiksid. Samas peitub siin oht, et iga meessoost õpetajat, treenerit, ringijuhti või muul moel lastega tegelejat hakatakse alusetult kahtlustama. Paar lastega töötavat meespedagoogi on ka minu kuuldes nentinud, et umbusk ja süüdistused on praegu väga varmad tulema.



Jääb üle vaid loota, et pahategude tagajärjel ei muutu laste kasvatamine veelgi rohkem naiste pärusmaaks kui seni, sest mehi on sellele alale hädasti vaja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles