Uue gripi vaktsiin jõuab Eestisse heal juhul jõuludeks

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaktsiin
Vaktsiin Foto: Ain Prostin.

Üha laiemalt leviva pandeemilise gripi A/H1N1 vaktsiin võib hulgimüügifirma Magnum Medicum hinnangul Eestisse jõuda detsembri neljandal nädalal.


Ravimifirma GlaxoSmithKline Eesti meditsiinidirektor Toomas Pruunsild ütles, et firma on viimase nädala jooksul sotsiaalministeeriumiga korduvalt niinimetatud seagripi vaktsiini teemal suhelnud.

«Täna jõudis meieni sotsiaalministeeriumi kiri Euroopa ravimiameti heakskiidetud H1N1 vaktsiini müügiloa hoidjatele ja selles palutakse informatsiooni vaktsiini võimaliku tarnimise kohta,» rääkis ta.

Pruunsilla sõnul oli firma arvestanud olukorraga, et selline soov võib tekkida, ja firmasiseselt uurinud võimalusi mingi kogus vaktsiini kiiresti tarnida.

«Eeldatavasti selle nädala lõpuks peaks selguma, kas, kui suures koguses ja millal võiks GlaxoSmithKline'i H1N1 vaktsiin Eestisse jõuda. Seda muidugi juhul, kui riik seda tellib,» lausus ta.

Hulgimüügifirma Magnum Medical ostuosakonna juhataja Tiina Lätti teatel võib vaktsiini oodata jõuludeks. «Meile teadaolevalt on lähim A/H1N1 gripi vaktsiini saabumisaeg Eestisse planeeritud 52. nädalasse ja ainult riiklike tellimuste täitmiseks,» kirjutas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles