Repliik: Kas keegi teab?

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liisi Seil
Liisi Seil Foto: Elmo Riig / Sakala

Jäänud on veel vaid nädal aega otsustada, kas jätkata järgmise aasta jooksul oma kogumispensioni teise samba makseid varasemasse fondi või seda vahetada. Kuu jagu on aega mõelda, kas oma sissemakseid järgmisel aastal üldse jätkata või katkestada need kuni 2011. aastani, mil kohustuslikud maksed praeguse plaani kohaselt jätkuvad.


Niimoodi kirja panduna on need kaks lauset lihtsad ja loogilised. Otsuseid tegema hakates on aga küllaga peamurdmist, sest hiljutised pangandusskandaalid ja kasvamise asemel hoopis kahanenud summa kogumispensioni kontol annavad häirekella.



Ausalt öeldes ei tea ma pangandusest suurt midagi ja usun, et ma pole ainuke säärane inimene Eestis. Olen püüdnud end kursis hoida pensionifonde puudutavate uudiste ja arvamustega, aga selget vastust pole ma oma küsimustele saanud.



Kuidas ikkagi on praegu õige käituda, et kolmekümne aasta pärast pensionile minnes oleks mul kasutada aastate jooksul kogutud säästud? Milline pank või fond on selleks ajaks alles ja muu hulgas ka minu raha säilitanud?



Aega on vähe ja otsustada tuleb, sest tegutsemata jätmine on praegusel juhul otsus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles