Tantsujuht pälvis vallalt aunimetuse

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpetajatöö suurimaks rõõmuks pidas Kristi Pajuste ühiseid kordaminekuid ja meeskonnatunnet.
Õpetajatöö suurimaks rõõmuks pidas Kristi Pajuste ühiseid kordaminekuid ja meeskonnatunnet. Foto: Erakogu

Paistu vald korraldas lastekaitsepäeval tänuvastuvõtu, et tunnustada tublisid peresid ja haridustöötajaid ning anda Paistu kooli huvijuhile Kristi Pajustele aasta õpetaja tiitel.


Paistu vallavanem Ene Saar kiitis pärjatut kui oma ala asjatundjat. «Kristi on särav noor naine, kes teeb tööd pühendunult ning on nõudlik nii enda kui teiste vastu,» rääkis ta.

Ehkki Viljandi kultuurikolledžis tantsujuhtimise eriala lõpetanud Kristi Pajuste asus sealsesse kooli huvijuhina tööle alles tunamullu, on ta olnud Paistuga seotud juba tosin aastat. 1997. aastal hakkas ta juhendama noorte estraaditantsu- ja aeroobikaringi ning õige pea loodi tema eestvõttel mitu rahvatantsurühma, millest segarühm Anna Minna tegutseb tänaseni.

Peale eelmainitu juhendab Pajuste Holstre naisrühma Kuremari, Paistu naisrühma Lust ja estraaditantsuringi, korraldab valla mõlemas suuremas keskuses aeroobikatreeninguid ning õpetab koolilastele rahvatantsu.

Eelmisel aastal lavastas ta valla esimese rahvatantsupeo, mis Saare arvates kujunes Eesti Vabariigi juubeliaasta suursündmuseks.

Just tantsul oli suur osa selles, et aunimetus otsustati anda Kristi Pajustele.
«Tänavu kroonis tema tööd võimalus sõita kolme rühmaga suvisele tantsupeole,» lausus Ene Saar.

Edu üle oli õnnelik ka tantsuõpetaja ise. «Ühele väiksele vallale on suur saavutus, kui mitmel tema rühmal õnnestub hindamisel nii kõrge kategooria saada,» lausus ta

Pealinna sõidavad Holstre ja Paistu kooli lasterühmade ühendkoosseis, Holstre ja Paistu naisrahvatantsijate koondrühm ning Paistu rahvamaja naisrühm Lust.

Õpetajatöö suurimaks rõõmuks pidas Kristi Pajuste ühiseid kordaminekuid ja meeskonnatunnet. Muret valmistab talle see, kui lapsel pole kodust tuge või mõni ettevõtmine takerdub kõrvalise, ent paratamatu pisiasja taha.

Lisaks aasta õpetaja tiitli väljaandmisele tunnustas Paistu vald poolesaja lapse peret ning paarikümmend haridustöötajat ja valla elanikku, kes on silma paistnud laste- ja noorteürituste korraldamisega või olnud tublid spordis, õppetöös ja huvitegevuses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles