Väljakute müük muutub ostjale pealemaksmiseks

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehkki ilusate ilmadega on Viljandi tenniseväljakutel pidevalt mängijaid, ei piisa neist, et linnale kasumit tuua. Nüüd tahetakse leida eraomanik, kes kompleksi edukalt tööle paneks.
Ehkki ilusate ilmadega on Viljandi tenniseväljakutel pidevalt mängijaid, ei piisa neist, et linnale kasumit tuua. Nüüd tahetakse leida eraomanik, kes kompleksi edukalt tööle paneks. Foto: Marko Saarm / Sakala

Viljandi linnajuhtide plaan leida tenniseväljakutele ühe euro eest uus arendaja kukkus läbi. Nüüd pakub linn koos kompleksiga kaasa 6500 euro suurust aastatoetust ja seda veerandsajandiks.

Esimene järveäärse tennisekompleksi hoonestusõiguse pakkumine nurjus, sest linnavalitsus ei näinud ette negatiivset lahendust. Linnavalitsus tahtis, et arendaja maksaks kompleksi eest ühe euro ja asuks siis seda uuendama. Parim pakkumine oli aga selline, et linn peaks järgmise 25 aasta jooksul igal aastal hoopis 6500 eurot peale maksma.

Homme ootab linnavalitsus volikogult heakskiitu, et sellistel tingimustel kompleks uuesti enampakkumisele panna. 6500-eurose aastatoetusega oli väljakud nõus endale võtma osaühing Viljandi Tennisehall. Ettevõtte esindaja, treener Ott Ahoneni selgitust mööda pole mõeldav, et kompleksi seniste tulude ja kulude juures saaks mõni ettevõtja väljakuid linna abita majandada. «Minu andmetel ületavad juba tööjõukulud aastatulusid peaaegu kolm korda,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles