Teatrid valmistuvad suveks

Copy
Temufi suvelavastuses "Oskar Luts ehk Laul igavesest õnnest" mängivad Peeter Volkonski (vasakul) ja Veikko Täär.
Temufi suvelavastuses "Oskar Luts ehk Laul igavesest õnnest" mängivad Peeter Volkonski (vasakul) ja Veikko Täär. Foto: Silver Kaljula

Ugala teater toob suvel publiku ette Roos Lisette Parmase Dante Alighieri poeemil "Jumalik komöödia" põhineva näidendi "Me peale ülalt jälle paistsid tähed", mille seab lavale Ringo Ramul. Teatriproduktsiooniga tegelev Temufi astub aga vaatajate ette lavastusega "Oskar Luts ehk Laul igavesest õnnest". Mõlemad teatrid on alustanud juba lugemisproove. 

"Me peale ülalt jälle paistsid tähed" on lavastaja Ringo Ramuli sõnul unenäoline rännak, leidmaks taas üles elamise ilu. "Ma loodan, et see lavastus pakub võimaluse emotsionaalseks sisevaatluseks, et otsida neid kohti, mis aitaksid lõputute kriiside keskel mitte alla anda," lausus ta.

See on lugu mehest, kes oma sünnipäeval, lähedaste keskel leiab end eksinuna. Mida rohkem ta selle peale mõtleb, seda mõttetum ning lootusetum kõik näib. Lavastuse aluseks on motiivid itaalia kirjaniku Dante Alighieri poeemist "Jumalik komöödia", mida peetakse keskaegse Euroopa suurimaks kirjanduslikuks saavutuseks. Teos räägib Dante rännakutest Põrgus, Purgatooriumis ja Paradiisis – sellest, kuidas ta õpib nende käigus sügavamalt tundma inimeseks olemise ilu ja traagikat.  

Tagasi üles