Mulgimaa tantsuõpetaja pälvis maineka stipendiumi

Rannar Raba
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lille-Astra Arraste
Lille-Astra Arraste Foto: Elmo Riig

Üks kahest Anna Raudkatsi nimelise fondi tänavustest stipendiumidest antakse Mulgimaa rahvatantsuõpetajale Lille-Astra Arrastele.


Fondi halduskogu põhjenduse kohaselt on Lille-Astra Arrastele stipendiumi ära teeninud kui tantsumälu säilitaja ja jäädvustaja. Teise stipendiumi saab tuntud tantsupedagoog Henn Tiivel tantsupidude idee hoidmise ja arendamise eest.

«Lille-Astra Arraste nimega on seotud rahvatantsu ja folkloori harrastamine Karksi vallas ja kogu Mulgimaal,» rääkis fondi halduskogu liige Kadri Tiis. «Eriliselt suur on tema panus raamatu «75 aastat Eesti tantsupidusid» koostamisel, materjali kogumisel, süstematiseerimisel ning säilitamisel,» lisas ta.

Henn Tiivel on tantsupidudel olnud nii üldjuht kui assistent alates 1970. aastast. Ühtlasi on ta tänavu suvel toimuva 18. peo «Meri» lavastuse idee autor ja B-kategooria segarühmade assistent. Lisaks on ta 2011. aasta noorte tantsupeo kunstilise toimkonna konsultant.

10 000 krooni suurused stipendiumid antakse üle 3. juulil Tallinnas Kalevi staadionil tantsupeo esimesel etendusel.

Eesti Üldlaulupeo Direktsioon, mis nüüdseks on nimetatud Eesti Laulu- ja Tantsupeo Sihtasutuseks, asutas Anna Raudkatsi Fondi 1992. aastal. Selle eesmärk on jäädvustada Anna Raudkatsi mälestust ning väärtustada folkloori- ja rahvatantsualast tegevust. Anna Raudkats (1886-1965) oli rahvatantsupedagoog ja esimene eesti rahvatantsude koguja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles