Mulgi uisumaratoni võit läks Adaverre

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
30 kilomeetri pikkuse Mulgi uisumaratoni lõpetas 78 inimest. Võistluse esimese poole läbis suur liidrite rühm koos. Hilisem võitja Mart Markus on fotol neljandal positsioonil.
30 kilomeetri pikkuse Mulgi uisumaratoni lõpetas 78 inimest. Võistluse esimese poole läbis suur liidrite rühm koos. Hilisem võitja Mart Markus on fotol neljandal positsioonil. Foto: Marko Saarm / Sakala

Pühapäeval Viljandi järvel teokssaanud neljanda Mulgi uisumaratoni võitis Adavere mees Mart Markus, kes tegi võistluse teise poole algul sellise kiirenduse, millele konkurendid vastata ei suutnud.

«No Markus on Markus,» vastas teisena finišijoone ületanud eelmise aasta võitja Märt Kuus küsimusele, kas võitja läks eest jõu või kavalusega. «Me ei üritanudki talle järele minna, passisime üksteist. Markus on ikkagi peaaegu proff.»

Järgmisel nädalal Minskis Valgevene karikavõistlustel kaasategevat liidrit jälitas vähemalt kuuest uisutajast koosnev rühm. Kiireima finišispurdi tegi neist Märt Kuus ja kolmanda koha sai parim naine Sandra Alusalu. Vahe võitja ja jälitajate vahel oli lõpuks pool minutit.

Viimasel ajal peamiselt Adavere liuväljal treeninud Mart Markus rääkis, et sõitis konkurentidelt eest turvalisuse huvides: ta võistles uiskudega, mis võivad looduslikule jääle tehtud trassil ohtlikuks osutuda. «Esimesel ringil kukkusin kaks korda, sest uisk jäi jääprakku kinni. Sain aru, et teiste taga sõita ei maksa,» selgitas ta.

Viimased 15 kilomeetrit uisutas Markus uhkes üksinduses. «Vastutuult liikusin poole jõuga, allatuult tulin sirgetel täiega,» kirjeldas ta. «Vahet suureks venitada mul plaanis polnud.»

Markus kiitis Viljandi järvele rajatud uisuringi. «Jää oli super. Ma pole varem nii heal looduslikul rajal võistelnudki. Rajameistrid on ära teinud suure töö.»

Märt Kuus nentis, et jäi teise kohaga väga rahule. Finišisirgel õnnestus tal viimane kiirendus konkurentidest paremini ning edu kolmanda koha ees oli lõpuks üks sekund. Ühesama ajaga jõudsid finišisse Sandra Alusalu ja Ain-Ivar Tupp, ehkki Alusalu oli õige pisut eespool.

«Raskeks ei läinud. Üsna mõnus rahulik sõit oli,» kiitis Alusalu. Tema jõudis viimasele sirgele grupis neljandana ja pidi seetõttu tublisti võitlema, et lõpuspurdis aeglasemaks osutunud meestest mööda pääseda.

10,8-kilomeetrise distantsi võitis Sten Miljand ajaga 25.21. Teisena ületas lõpujoone Kermo Voitka ja kolmandana Valev Väljaots.

Hoolimata 15 külmakraadist startis Mulgi maratoni 32-kilomeetrisele sõidule 78 sportlast. 11 kilomeetri distantsi lõpetas 98 uisutajat ning ühe ringi pikkusel matkal osales 19 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles