Viljandi sai lastesõbraliku linna tiitli veel kolmeks aastaks

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandil on noortesõbraliku linna tiitel 2005. aastast.
Viljandil on noortesõbraliku linna tiitel 2005. aastast. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Ühinenud Rahvaste Organisatsiooni lastefondi UNICEF Eesti esindaja Toomas Palu teatas Viljandi linnapeale saadetud kirjas, et Viljandil on laste- ja noortesõbraliku linna mandaat aastani 2011.


Sellise otsuse tegi UNICEF-i Eesti vabatahtlikest ja ekspertidest koosnev komisjon, mille liikmed jälgisid kolme aasta jooksul Viljandis laste ja noorte heaks tehtavat.

Toomas Palu sõnul on linna plusside loetelu väga pikk. «Viljandis on süsteemne noorsootöö korraldus, linn toetab huvitegevust ja noortekeskusi, noori kaasatakse tähtsate küsimuste arutelusse, linnavalitsuse ametid seavad otsuste tegemisel esikohale laste huvid, linnaametnikele korraldatakse täiendusõpet ÜRO lapse õiguste konventsiooni ja lastekaitsealases seadustes, Viljandi on korraldanud UNICEF-i Sinise Nädala ja palju muud.»

Palu sõnul ei saa siiski öelda, et Viljandi on valmis, kuid ta leidis, et linn osaleb laste- ja noortesõbralikus muutumisprotsessis.

Peaaegu kõik Euroopa riigid on ühinenud UNICEF-i algatatud liikumisega «Laste- ja noortesõbralikud linnad». Liikumise eesmärk on tõsta esile ja tunnustada neid linnu, kus hoolitakse oma väikestest elanikest ja nende tulevikust.

Eesti ühines liikumisega 2004. aastal ja Viljandi 2005. aastal. UNICEF tunnustas seda otsust ja andis linnale sertifikaadi koos õigusega kasutada selle rahvusvahelise liikumise logo.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles