Video. President näitas Viljandi järve uisurajal head vormi (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kolmapäeval Viljandisse saabunud president Kersti Kaljulaid tegi külaskäigu sissejuhatuseks õhtupimeduses järvejääl tempoka uisutreeningu.

Tervisesportlasena mitme alaga sina peal olev Kaljulaid liugles Viljandi rattaklubi meeste puhastatud uisuraja läbi viis korda ning sai treeningu kogudistantsiks 20 kilomeetrit. Sakala vanemtoimetaja Rannar Raba proovis riigipea ja tema kaaskonnaga tempot hoida kaheksal kilomeetril, kuid pidi nii sõidutehnikas kui vastupidavuses tõdema selget allajäämist.

Ilma- ja jääolud järvel olid kolmapäeva õhtul keskpärased. Ehkki nähtavus oli hea, puhus võrdlemisi vinge edelatuul ning sadas mõõdukalt lund. Rattaklubi liikmed olid mitmel pool rajal jäälõhed ja konarused märgistanud punase värviga.

Presidendi visiidi ametlik osa algab neljapäeva hommikul, kui ta teeb ringkäigu maakonna suurimas ettevõttes Viljandi Aken ja Uks. Lisaks külastab ta jäähalli ja kultuuriakadeemiat ning kohtub pärimusmuusika aidas eakate abistamise vabakonnaga. Ringkäigu lõpetuseks põikab Kaljulaid sisse Eesti iseolemise ajaloos olulist rolli kandnud Pilistvere külla.

Vaata videot.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles