Sada lemmikut saavad tasuta kiibi

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loomakaitsjad kutsuvad kampaaniaga lemmikloomi kiibistama.
Loomakaitsjad kutsuvad kampaaniaga lemmikloomi kiibistama. Foto: Peeter Langovits

Septembris ja oktoobris korraldab Eesti Loomakaitse Selts koostöös Varjupaikade mittetulundusühinguga kampaania «Kiibi või kaota!», mis paneb loomaomanikele südamele, et nad oma lemmikud kiibistaksid ja registreeriksid.

Kampaania ajal saab mitmes linnas ja vallas oma loomi tasuta kiibistada. Viljandis tehakse seda umbes kolme tunni jooksul 17. septembril.

Enamikul Varjupaikade mittetulundusühingu, kohalike omavalitsuste ja loomakaitse seltsi koostöös asetleidvatel kiipimisüritustel saavad sada kiiremat kohalikku oma lemmiku kiibistada tasuta ja kaugemalt tulnutele kehtib soodushind viis eurot. Lisaks kantakse värskete kiibisaajate andmed üleriigilisse lemmikloomaregistrisse LLR, millele pääsevad kodanikud riigiportaali eesti.ee kaudu ka ise ligi.

Koerte ja kasside kiibistamine ja registreerimine on kohustuslik paljudes Eesti omavalitsustes.

«Iga vähegi liikuvam lemmikloom, näiteks koer, kass, tuhkur või küülik, peaks olema varustatud riisiterasuuruse naha-aluse kiibiga, mis kestab terve tema eluea ja aitab tal eksimise korral tagasi koju pääseda. Seda muidugi juhul, kui kiibi ja loomaomaniku andmed on kantud vähemalt ühte üleriigilisse registrisse,» rääkis loomakaitse seltsi hädajuhtumite juht Maaja Mäll ning tõdes, et kahjuks ootab varjupaikades oma saatust hulk tänavalt ära toodud loomi, kel kiipi pole või kelle kiibi andmeid lemmikloomaregistritest ei leia.

Oktoobrikuus pakub sama kampaania raames lemmikloomade kiibistamist tavalisest soodsama hinnaga ka mitu loomakliinikut. Tavapärane lemmiklooma kiibistamise hind on loomakliinikutes 20 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles