Tugevamad pidid oma tugevust tõestama

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandlanna Erli Mat on hooaega alustanud võimsalt ning sätib oma vormi U-23 maailmameistrivõistlusteks.
Viljandlanna Erli Mat on hooaega alustanud võimsalt ning sätib oma vormi U-23 maailmameistrivõistlusteks. Foto: Erakogu

Riigi koondisesse ja selle kaudu rahvusvahelisele areenile kibelevatel sõudjatel tuli kevadpühal ja sellele järgneval päeval otsustajatele oma tugevust tõestada. Pärnus peetud katsevõistluste alusel jagati nad tiitlivõistluste virvarriks võimalikult konkurentsivõimelistesse paatkondadesse.

Ehkki esimesed ettepanekud on alaliidu juhatusele esitatud, ei tähenda see kerget elu veel ühelegi sportlasele. Nagu selgitas Viljandi sõudjate treener Ruth Vaar, on see suuresti esialgne valik, mille pealt hakatakse hooaja edenedes parimaid lahendusi otsima. «Hõlpu ei saa keegi. Ennast tuleb kogu aeg tõestada,» lausus ta.

Paatkondade komplekteerimisega on eriti suur rutt juunioride klassis, sest sellesse kuulujad stardivad juba kolme nädala pärast Tšehhis Euroopa meistrivõistlustel. Katsevõistlustel tagasid endale Eesti koondpaatkonnas koha Kärolyn Mäesaar ja Markus Toom. Mõlemad valmistuvad tiitlivõistlusteks paarisaeru neljases: Mäesaar Viljandis ja Toom Pärnus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles