Repliik: Tõsine hoiatus

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiina Sarv
Tiina Sarv Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Eile alustasid streiki Viljandi haigla polikliinikus töötavad eriarstid. Paljudel pikas järjekorras oodanud patsientidel tuli kuulda, et esialgu määratud vastuvõtt jääb ära. Tööseisak on haaranud suurte haiglate statsionaarid ja võib laieneda.

Arstide streiki ei saa põhimõtteliselt heaks kiita. Teisalt ei saa neil kuidagi keelata kasutada erialast tulenevat privilegeeritud seisundit Euroopa tööturul.

Kui aga mõelda riiklikule poliitikale, siin tegutsevate välismaiste firmade teenitud kasumi väljavoolamisele, riigikogu palgatõusule ja kuluhüvitistele, sotsiaalministeeriumi tegevusetusele ning Viljandi haigla nõukogu endise esimehe asekantsler Ivi Normeti äärmiselt arrogantsele teleesinemisele, ei jää üle muud kui tervishoiutöötajaid mõttes ja sõnas toetada.

Nagu arstid ise kinnitavad, ei ole põhimure nende palgad, vaid tulevikukindlus. Tervishoiu tulubaasi suurendamisest ei pääse me mingil moel, samuti nagu haiglavõrgu arukast korrastamisest. Arstide hoiatused on kõlanud juba kümme aastat. Mida kauem neid eiratakse ja tühja sõnasõda peetakse, seda raskem on olukorrast välja tulla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles