PETTUSTE LAINE Pakiautomaatide ekraanil manitsetakse inimesi kelmidele raha mitte andma

Copy
Juba mitu nädalat on politsei saanud teateid inimestelt, kes on kelmuse ohvriks langenud ning oma raha pakiautomaadi kaudu kelmidele saatnud. DPD pakiautomaatidele on lisatud hoiatus seda mitte teha.
Juba mitu nädalat on politsei saanud teateid inimestelt, kes on kelmuse ohvriks langenud ning oma raha pakiautomaadi kaudu kelmidele saatnud. DPD pakiautomaatidele on lisatud hoiatus seda mitte teha. Foto: Marko Saarm

Viimastel nädalatel on laekunud palju teateid selle kohta, et kelmuse ohvriks langenud inimesed on pannud oma sularaha pakiautomaati või andnud kulleri kätte. Logistikafirmad püüavad selle vastu võidelda nii hoolsama kontrolliga oma keskustes kui ka pakiautomaatide kaudu hoiatamisega, et automaati ei tohi sularaha panna.

Aina sagenenud telefoni- ja videokõnedes esitlevad petturid end kas politseinikena või siis panga või mõne muu asutuse töötajatena ning ütlevad, et näiteks mobiilsideoperaatori lepingu pikendamiseks, ebausaldusväärse töötaja tabamiseks või kontol oleva raha kontrollimiseks tuleb viia oma sularaha pakiautomaati või anda kullerile.

Kullerifirma DPD, kellel on Viljandimaal kümme pakiautomaati, on oma automaatidele lisanud nii eesti- kui venekeelse teavituse "Hetkel levib petiskeem, kus palutakse pakiautomaati panna sularaha. Tegemist on pettusega. Ära pane sularaha pakiautomaati! Teavita kohe politseid".

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles