Repliik: Rändavad riiulid

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiina Sarv
Tiina Sarv Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Eestlased on teadagi konservatiivsed. Vaadake, kuidas nad hoiavad kinni kohast, kuhu bussiga sõites istuma on potsatanud, või varnast, kuhu on kord rõivad riputanud. Hea ja kindel on teada, kuidas asjad käivad ja kust midagi leida.

Kaasmaalaste alalhoidlikkusele on millegipärast halastamatult sõja kuulutanud Viljandi ketikauplused. Pruugib sul Selveris, Maksimarketis või Konsumis riiulid selgeks saada, kui avastad, et kaup on ümber tõstetud. Müüjad kehitavad pärimise peale üksnes õlgu. Ilmselt on kõrgelt tulnud korraldused ka neile arusaamatud, aga muidugi tuleb need vastuvaidlematult täita.

Ainus põhjendus, mille ma suutsin välja mõelda, on soov sokutada ostja teele soovimatut kaupa. Lähed näiteks poodi sepikut ostma, aga uude kohta tõstetud riiulit otsides satud sõela peale ja ostad rumalast peast ka selle.

Või lööd hoopis käega ja katsud leida poodi, kus riiulid pidevalt ei rända.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles