Selgusid maakonna paremad kirjatundjad

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Valuoja koolis peetud maakonna põhikooliõpilaste õigekirjavõistlusel jagus auhinnalisi kohti üheksa kooli õpilastele.


Valuoja kool korraldas õigekirjavõistlust 12. aastat ja maakondliku ainesektsiooni esimehe ettepanekul on ülesanded igal aastal koostanud eri õpetaja. Tänavu pani need kokku Viljandi maagümnaasiumi õpetaja Alli Lunter. Et viimasel ajal on keelereegleid vabamaks lastud, valis ta ülesanded nii, et ei tekiks kaksitimõistmist.



Alli Lunter rääkis, et proovis harjutustesse panna just selliseid grammatilisi vorme, milles lapsed pahatihti eksivad.



«Olen nii kaua õpetaja olnud, et tean, milliseid sõnu kipub umbes kolm neljandikku õpilastest valesti kirjutama,» ütles ta ning tõi näiteks ühendi «kas või», mis tihti kokku kirjutatakse.



Nii viienda kui üheksanda klassi õpilased panid end proovile ühesuguseid harjutusi tehes, kuid parim selgitati välja väikseima vigade arvu järgi viies vanuseastmes. Enamasti on üldvõitja olnud viimase klassi neiu või noormees, kuid mõnel aastal on edukaimaks osutunud ka tunduvalt noorem laps.



Viienda klassi arvestuses läks esikoht Kitzbergi gümnaasiumi õpilasele Maritta Mägile (juhendaja õpetaja Helle Ilves). Teise koha pälvis Kristiina Põdra Valuoja põhikoolist (Vilma Härmik) ja kolmandaks tuli Eneli Rõigas Paalalinna gümnaasiumist (Anne Kaarmäe).



Kuuenda klassi õpilastest osutus kõige tublimaks Viktoria Kirpu, kes õpib Võhma gümnaasiumis (Kairi Ibrus). Talle järgnesid Kärolin Varblane Viljandi maagümnaasiumist (Külliki Asu) ja Nils Holger Sova Suure-Jaani gümnaasiumist (Ene Kõvatomas).



Seitsmenda klassi arvestuses oli esimene Suure-Jaani kooli tüdruk Kadri Johanson (Sirje Urbel), teine koht läks Valuoja kooli õpilasele Anvar Ulanbegovile (Kaie Tasane) ja kolmas oli Jakobsoni gümnaasiumi neiu Helena Talimaa (Kaia Pihlak).



Kaheksanda klassi arvestuses oli edukaim Mari Kass Kildu põhikoolist (Helgi Lepikult), teise koha pälvis Tuuli Tolmov Kolga-Jaani põhikoolist (Maret Närripä) ja kolmandaks tuli Kertu Vill Võhmast (Rita Säde).



Lõpuklassi õpilastest võitis esikoha Kerttu Pakkonen, kes õpib Suure-Jaani gümnaasiumis (Sirje Urbel). Teist ja kolmandat kohta jagasid Valuoja põhikooli tüdruk Liisi Muoni (Vilma Härmik) ja Jakobsoni kooli neiu Liisa-Andra Lohu (Kaia Pihlak).



Tublimaid autasustati Viljandi linnaraamatukogus. Seal kohtusid võistlusel osalejad ja nende juhendajad ka lastekirjanik Jaanus Vaiksooga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles