Miks sõidab sõjaväepolitsei auto liikluskindlustuseta? (3)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Sõjaväepolitsei käsutuses olev Toyota on registrisse kantud 2022. aasta jõulude ajal. Ülevaatus on sel tehtud, liikluskindlustust aga mitte.
Sõjaväepolitsei käsutuses olev Toyota on registrisse kantud 2022. aasta jõulude ajal. Ülevaatus on sel tehtud, liikluskindlustust aga mitte. Foto: Elmo Riig

Sakala lugeja avastas paar tundi pärast sõjaväepolitseinike tegevusest Mõisakülas rääkiva artikli avaldamist, et napilt üle aasta vanal kaitseväe politseiautol ei ole kohustuslikku liikluskindlustust. Ometi ei riku keegi seadust.

"Kas auto toodi kohale treileriga?" uuris lugeja, kommenteerides fotot, millel sõjaväepolitsei Toyota seisab Mõisaküla peatänava ääres ja kaks mundris meest reguleerivad liiklust.

Treileriga seda ei toodud ning Sakalal on ka fotod sõitvast autost. Ometi on kõik seaduslik, sest kaitseväe autodel ei peagi liikluskindlustust olema.

Kaitseväe pressijaoskonna leitnant Liis Vaksmann viitas liikluskindlustuse seadusele, mille viies paragrahv ütleb, et kaitseväe, kaitsepolitseiameti, Kaitseliidu ning politsei- ja piirivalveameti valduses olevat sõidukit pole vaja kohustuslikus korras kindlustada.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles