Võitluslik lahing päädis hõbedaga

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti noorte jalgratturite maastikukrossi meistrivõistluste M-16 klassis hõbemedali saanud viljandlane Kristjan Johanson asub valmistuma tuleval kuul Austrias peetavateks Euroopa noorte meistrivõistlusteks.
Eesti noorte jalgratturite maastikukrossi meistrivõistluste M-16 klassis hõbemedali saanud viljandlane Kristjan Johanson asub valmistuma tuleval kuul Austrias peetavateks Euroopa noorte meistrivõistlusteks. Foto: Erakogu

Kahe kange rivaali jagelemine Eesti jalgaratturite maastikukrossi meistrivõistluste 16-aastaste mõõduvõtul päädis viljandlasel Kristjan Johansonil hõbemedaliga.

Harjumaal nädala eest peetud tiitlivõistlustel sai Viljandi rattaklubi ainsaks jäänud medali 15-aastane Kristjan Johanson, kes andis oma tugevaimale konkurendile küll ägeda lahingu, ent pidi Ekke-Kaur Vossmani lõpukiirenduse ja rünnakute oskusliku tõrjumise tõttu leppima siiski hõbedaga.

Kristjani treenerist isa Marek Johanson kinnitas, et vastane ei saanud kulda kergelt, ning kiitis poega südi võistluse eest. «Nemad kahekesi on tänavu olnud nagu Vestmann ja Piibeleht,» tõi ta võrdluse kodumaisest klassikast. «Kord on peal Johanson, kord Vossmann.»

Mullu 14-aastaste seas samal tiitlivõistlusel kulla pälvinud Kristjan Johansonil avaneb võimalus M-16 klassi hõbe tuleval aastal kulla vastu vahetada. «Poiste aastane vanusevahe pani tänavu tallinlase õlule favoriidikoorma,» lisas Marek Johanson.

Paraku jäi hõbemedal sel korral Viljandi rattaklubi sõitjatele ainsaks, ehkki loodetud oli enamat.

«Esimest korda oma treenerikarjääri jooksul võisin öelda, et meie seas oli võistluse peafavoriit juunioride klassi kuuluv Josten Vaidem: tema on püsinud tänavu maastikusõitudel võitmatu,» kõneles Marek Johanson. «Josteni vormiajastus oli suurepärane ning see andis kindlust.»

Paraku jäi kullasoosikul tiitlivõistlustel startimata. Treeneri selgitust mööda vigastas Josten Vaidem tähtsa päeva eelõhtul soojendustreeningul jalga ning see ei lubanud tal starti minna.

«Väga kahju: palju vaeva ja tööd läks vett vedama,» tõdes Johanson.

Ainsa tütarlapsena tiitlivõistlustel N-16 klassis startinud Kärolin Varblane oli 15 osaleja seas neljas. «Kärolin pole saanud eriti palju treenida. Pealegi kukkus ta hiljuti Urumarja velotuuril ning seda arvesse võttes võib tema sõitu pidada tubliks,» ütles treener.

Eliit ja U-23 klassi võidusõidul tegi kaasa kaks Viljandi noorteklassi kuuluvat sportlast. Martti Välgul purunes kaks korda rehv ning ta jäi raja äärde. Alles äsja haigusest paranenud Markus Paas imet teha ei suutnud ning lõpetas tõvest kurnatuna 36 ratturi seas 28. kohaga.

Tagantjärele tiitlivõistlusi analüüsides väljendas Marek Johanson vastakaid tundeid. «Rõõmustab see, et oli väga häid sõite, aga kurvastab meie sportlasi tabanud ebaõnn,» sõnas Johanson.

«Hooaeg käib täispööretel, ees seisab veel palju kaalukaid võistlusi,» lisas treener.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles