Repliik: Ongi kõik

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiina Sarv
Tiina Sarv Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Aastaid tagasi käis «Sakala» toimetuses USA Eesti suursaatkonna kultuuriatašee. Seniajani on meeles tema imestus ja lausa aupaklikkus selle peale, kui ta kuulis ajalehe asutamisaastat.

Ajalugu ja traditsioonid on olulised, eriti vaimuelus. Andres Uibo ei väsi rääkimast Suure-Jaani fenomenist. Ta on kindel, et paljude ammuste kultuurisuuruste pärinemine sealt kandist on see vägi, millel kasvab üha suurejoonelisemaks muutuv suvine muusikafestival.

Mis oleks Tartu ülikool, kui see oleks asutatud näiteks nelikümmend aastat tagasi? Räägitakse, et kui Marju Lauristin omal ajal sotsiaalministrina ülikoolis tegutsenud loodusteaduse suurnimed ette luges, oli raha biomeedikumi ehituseks rahvusvahelistest fondidest samahästi kui käes. Ja eks ole praegused kuulsad geeniteadlased samuti sajandeid tagasi Tartus töötanud professorite järglased.

On kahju, et Viljandi enam kui saja-aastase ajalooga gümnaasiumid ühe suletõmbega kaotati ja tehti asemele meie oma «treffner». Meenutagem, et Hugo Treffneri gümnaasiumilgi on seljataga 130-aastane ajalugu.

Aga küllap on ka nullist alustamises oma võlu ja võimalused.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles