Viljandis kulmineerub riigi aastapäev kontserdiga

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti sünnipäeva tähistamiseks korraldatakse Viljandis tavapäraselt hulgaliselt üritusi. Mälestatakse Vabadussõjas langenuid, rivistutakse kohtumaja ette ning vaadatakse kontserti.
Eesti sünnipäeva tähistamiseks korraldatakse Viljandis tavapäraselt hulgaliselt üritusi. Mälestatakse Vabadussõjas langenuid, rivistutakse kohtumaja ette ning vaadatakse kontserti. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandis algab riigi aastapäeva tähistamine reede hommikul koos päikesetõusuga, kui hakkavad helisema Jaani kiriku kellad. Päeva kulminatsioonina pakuvad linnajuhid välja tasuta kontserdi maagümnaasiumis.

Eesti Vabariigi 94. aastapäeva kontsertaktus algab maagümnaasiumi väiksemas hoones reedel kell 13 ja see kannab pealkirja «365».

Kava kokkuseadja, Jakobsoni kooli huvijuht Ave Alvre ütles, et pealkiri viitab aastas olevate päevade arvule. Aktuseosas austatakse elutöö ja möödunud aasta tegevusega enim silma paistnud tegijaid. Preemiasaajate elust, tööst ja igapäevatoimetustest on kokku seatud videoülevaated.

«Kontserdil vaadeldakse ühe lapse ja Viljandi arengut ühe aasta ehk 365 päeva jooksul,» selgitas Alvre. Kõrvuti näidatakse lapse kasvamist ja linnaruumis asetleidvaid muutusi.
Kontserdil esinevad tublide õpetajate juhendamisel kolme Viljandi gümnaasiumi õpilased: koorid, tantsurühmad ja ansambel, kokku üle 200 esineja.

Esimene organiseeritud üritus algab Eesti Vabariigi aastapäeval Viljandis kell 9.20, see on mälestustalitus Vabadussõjas langenute kalmudel Vanal kalmistul. Kell 10 on oikumeeniline tänujumalateenistus Viljandi Jaani kirikus. Kell 11.15 asetatakse lilled kindral Johan Laidoneri monumendi juurde ja seejärel minnakse Tasuja puiesteelt Tallinna tänavat pidi kohtumaja ette.

Kell 11.45 loeb linnapea Loit Kivistik ette «Manifesti kõigile Eestimaa rahvastele». Seejärel jalutatakse koos kohtumaja eest maagümnaasiumi algklasside maja juurde, kus pakutakse sõdurisuppi ja sünnipäevakringlit.

Maagümnaasiumis olevat kontsertaktust saab vaadata ka internetis linna kodulehekülje www.viljandi.ee vahendusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles