Jõululoos sünnib ime

Tea Raidsalu
Copy
Viljandi linnaraamatukogu korraldab igal aastal detsembris algklassiõpilastele jõuluootuse nädala. Lapsed loevad jõululugusid, meisterdavad jõulumeeneid ning maiustavad piparkookide ja kommidega. Tänavu kuulasid lapsed Ilmar ja Georg Voldemar Tomuski jõululugu «Päästetud jõulud», mis tekitab elevust ning paneb mõtlema, milliseid nutirakendusi kasutada, et pöörane olukord lahendada. Paalalinna kooli Ib klassi poisid ja tüdrukud sirvisid huviga ka teisi jõuluraamatuid.
Viljandi linnaraamatukogu korraldab igal aastal detsembris algklassiõpilastele jõuluootuse nädala. Lapsed loevad jõululugusid, meisterdavad jõulumeeneid ning maiustavad piparkookide ja kommidega. Tänavu kuulasid lapsed Ilmar ja Georg Voldemar Tomuski jõululugu «Päästetud jõulud», mis tekitab elevust ning paneb mõtlema, milliseid nutirakendusi kasutada, et pöörane olukord lahendada. Paalalinna kooli Ib klassi poisid ja tüdrukud sirvisid huviga ka teisi jõuluraamatuid. Foto: Maarja Möldre

Nii nagu jõuluaja juurde kuuluvad kindlad laulud ja toidud, ootusärevus, kingitused ja ehitud kuusk, on seal oma koht imederikastel ja müstilistel lugudel.

Lastekirjanik Ilmar Tomusk tõdeb, et kui tavalises lasteloos leiavad sündmused üldjuhul aset realistlikul pinnal, siis jõululoos peab sündima ime – jõuluime. Ime ei pea olema midagi suurt, kuid peab puudutama hinge ning muutma maailma kas või ühe inimese silmis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles