Järvejooksu rekordimees kavatseb tippspordiga lõpetada

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kümnekordne ümber Viljandi järvejooksu võitja ja rajarekordi omanik Pavel Loskutov andis teada, et kavatseb tippspordist loobuda.
Kümnekordne ümber Viljandi järvejooksu võitja ja rajarekordi omanik Pavel Loskutov andis teada, et kavatseb tippspordist loobuda. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kümme korda ümber Viljandi järve jooksu võitnud ning ajaga 35.10 selle võistluse rekordit hoidev Pavel Loskutov on teatanud, et kavatseb tippspordist loobuda.



Valgas elav jooksja on Eesti tippjooksjate seltskonda kuulunud 1990. aastate algusest. Ümber Viljandi järve jooksu võitis ta esimest korda 1992. aastal. Kümme korda pjedestaali kõrgeimale astmele tõusnud Loskutov pole siiski järvejooksu kõige pärjatum osaleja, sest 11 korda on jooksu võitnud Hubert Pärnakivi.

Iga aasta 1. mail peetava jooksu korraldaja Ilmar Küti kinnitusel on Loskutov lubanud stardis olla ka tänavu ning tahab taas võita. «Loskutov lubas mulle sügisel, et on ka nüüd kindlasti stardis,» lausus Kütt.

Praegu on Loskutov treeninglaagris Portugalis.

«Naistelehele» kinnitas 40-aastane jooksja aga, et kavatseb lähiajal spordiga lõpparve teha ning perekonnale pühenduda.

«Noorena olid mul teised prioriteedid, nüüd aga pean kõige tähtsamaks peret ja rahulikku koduelu,» rääkis tippjooksja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles