Uueveskile pannakse ebatsuugadest pingid

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
2016. aastal võeti Uuelt tänavalt ebatsuugad jupi kaupa maha, nüüd on mõnest endisest puust saanud pingid.
2016. aastal võeti Uuelt tänavalt ebatsuugad jupi kaupa maha, nüüd on mõnest endisest puust saanud pingid. Foto: Marko Saarm

Esmaspäeval, 7. juunil paigaldatakse Viljandisse Uueveski basseinide piirkonda jalutusradade äärde ebatsuugadest tehtud pingid.

Viljandi linnavalitsuse teatel on kümme pinki valmistatud 2016. aastal Uuelt tänavalt langetatud ebatsuugadest. Andres Ansper osaühingust Päikesepuu tegi pinkide jaoks joonised ning valmistas ette puitosad ja monteeris need kokku. Pinkidel on graniidist jalad, mis lõigati osaühingus Monument.

Esialgse kava kohaselt hakatakse pinke paigaldama kella 10 paiku ja töö võtab eeldatavasti aega terve päeva.

Linnakunstnik Kristi Kangilaski ütles, et ebatsuugadest jäänud palgid seisid kasutuseta praeguse Linnahoolduse platsil. Osa neist oli mädanema läinud, osa õnnestus aga veatult pinkideks vormida.

«Minu arvates oli see ainuõige otsus, et varem linnatänava ääres kasvanud puud tulevad osaliselt linnaruumi tagasi, nüüd juba uues kuues,» lausus Kangilaski. «Pealegi on Uueveski piirkonnas seni pinkidest puudus olnud. Kui käisime hiljuti neile asukohta valimas, kohtusin ühe prouaga, kes oli uudise üle väga õnnelik. Ta ütles, et käib seal sageli jalutamas ega jõua pinke ära oodata.»

Nagu Kangilaski lisas, töödeldi ebatsuugapalgid niimoodi, et need pinkidena võimalikult kaua vastu peaksid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles