Vargust spordihoones polnudki

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Spordihoones ei tohi väärtasju garderoobi jätta.
Spordihoones ei tohi väärtasju garderoobi jätta. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Poiss, kes teisipäeval pöördus politseisse teatega, et temalt on Viljandi spordihoones varastatud rahakott, leidis selle ise järgmisel päeval üles.


Politsei sai teisipäeval varguse kohta avalduse, kuid uurimise käigus selgus, et vargust polnudki. Poiss olevat rahakoti ise üles leidnud. Kus see peidus oli, pole teada.

Viljandi Spordikeskuse juhataja Mati Jürissoni sõnul on viimasel ajal sagenenud just sellised juhtumid, et oma asjad kaotanud laps esineb süüdistusega, nagu oleks temalt spordihoones midagi varastatud, kuid põhjaliku otsimise järel leitakse asjad lapse enda taskutest või kotist üles.

Jürisson rääkis, kuidas pärast üht koolitundi oli õpilane avastanud, et lukustatud garderoobist on kaduma läinud tema rahakott. Algul kahtlustati, et varas võis olla keegi sama klassi õpilastest, kuid põhjaliku otsimise järel leiti rahakott lapse enda koolikoti põhjast.

Pärast paari nädala tagust kümmet vargust, kus üks väike poiss viis spordihoone lukustamata garderoobist ära seitse rahakotti ja mobiiltelefoni, on majas turvasüsteeme tublisti parandatud.

Spordihoones on nüüd juures kaks turvakaamerat ning garderoobi, millest asjad ära varastati, saab siseneda vaid ühest uksest. «Sellest hoolimata palume oma väärtasjad kindlasti treening- või võistluspaika kaasa võtta, mitte jätta neid riietusruumi,» toonitas Jürisson.

Inimesel, kes avastab, et tema asjad on garderoobist kaduma läinud, soovitab Jürisson kindlasti esmalt pöörduda spordihoone administraatori ja treeneri või õpetaja poole. «Enne politseile avalduse tegemist tasub kindlasti läbi otsida kõik kohad, kuhu asjad võisid jääda,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles