Ööpäev tõi 18 positiivset koroonaproovi, neist ühe Viljandimaale

Üllar Priks
, reporter
Copy
Rahvarohketes kohtades ja eriti ruumis, kus ei ole võimalik teiste inimestega distantsi hoida, on nakatumise vältimiseks soovitav kanda maski.
Rahvarohketes kohtades ja eriti ruumis, kus ei ole võimalik teiste inimestega distantsi hoida, on nakatumise vältimiseks soovitav kanda maski. Foto: Mihkel Maripuu

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 1575 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast proovi, millest 18 osutus positiivseks. 

​Terviseameti meedianõuniku Eike Kingsepa sõnul on Viljandimaa nakatunu varasema haige lähikontaktne ning terviseameti jälgimisel.

Rahvastikuregistri andmete kohaselt laekus Ida-Virumaale viis positiivset proovi, Harjumaale viis, Võrumaale neli, Läänemaale üks ja Viljandimaale üks. Kahel juhul polnud positiivse proovi andnul rahvastikuregistris elukoht registreeritud.

21. septembri hommikul vajas Eestis koroonaviiruse tõttu haiglaravi 22 inimest, juhitaval hingamisel oli kolm  patsienti. Koju ei saadetud ühtegi inimest, üks inimene viidi Ida-Viru keskhaiglast üle teise haiglasse. Uusi COVID-19 haigusjuhtumeid ei avatud.

Tervenenud on 2379 inimest. Neist 1819 inimese haigusjuhtum on lõpetatud, 560 inimese puhul on positiivsest proovist möödunud rohkem kui 28 päeva ja inimene ei viibi haiglaravil ehk ootab tervenemise kinnitamist. Haiglates on lõpetatud 433 COVID-19 haigusjuhtumit 420 inimesega. Koroonaviiruse tõttu vajab haiglaravi 22 inimest. Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 30,85.

Eestis on kokku tehtud üle 189 000 esmase proovi, nendest 2941 ehk 1,55 protsenti on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed. Koroonaproovide täpsemat statistikat saab vaadata siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles