Riik pani Viljandi tuletõrjedepoo müüki (1)

Merlin Kuld
, ajakirjanik
Copy
Viljandi päästekomando vana hoone on tühjana seisnud veebruari algusest. Nüüd pani riik selle müüki ning loodab sellele uue omaniku leida poole aasta jooksul.
Viljandi päästekomando vana hoone on tühjana seisnud veebruari algusest. Nüüd pani riik selle müüki ning loodab sellele uue omaniku leida poole aasta jooksul. Foto: Elmo Riig

Veebruaris avati Viljandis Raua tänaval päästjate uus komandohoone ning vana tuletõrjemaja Riia maantee ääres jäi tühjaks. Nüüd on riik selle 395 000 euroga müüki pannud.

Viljandi vana tuletõrjehoone on nõukogudeaegsetest esimene ja ainus, mis on tunnistatud riiklikuks mälestiseks. Varasemad kaitse alla võetud pritsimajad pärinevad kõik XIX sajandist või XX sajandi esimesest poolest. Viljandi oma on ehitatud 1977. aastal arhitekt Toomas Reinu eriprojekti järgi. Asjatundjate kinnitusel ongi see omalaadne hoone Reinu kui ühe Eesti 1970. aastate tipparhitekti loomingu paremaid näiteid.

Päästjad lahkusid peaaegu pool sajandit neid teeninud baasist seetõttu, et see ei sobinud tänapäevaste vajadustega, aga ümber ehitada seda ei saanud, sest see on ehitusmälestis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles