Fotod ⟩ Mulgi vallas hukkus raskes liiklusõnnetuses noor Audit juhtinud mees

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy

Mulgi vallas Rimmu külas juhtus reedel kell 19.30 raske liiklusõnnetus, milles hukkus 25-aastane mees.

Täna kella 19.30 paiku sai häirekeskus teate Mulgi vallas Rimmu külas teelt välja sõitnud sõiduautost Audi, mille roolis olnud juhtimisõiguseta ning turvavööga kinnitamata 25-aastane mees sai sedavõrd raskelt viga, et hukkus sündmuskohal.

"Esialgse info kohaselt liikus sõiduauto Audi mööda Heimtali–Uue-Kariste–Abja-Paluoja teed, kui Rimmu külas juht selle üle kontrolli kaotas ning paremale poole teelt välja sõitis. Masin paiskus kraavi ning rullus katusele," kirjeldas Viljandi politseijaoskonna välijuht Kaitho Pilt.

Välijuhi sõnul oli auto roolis 25-aastane mees, kel puudus juhtimisõigus. "Lisaks ei olnud autojuhil peal turvavööd, mistõttu paiskus ta katusele rullunud autost välja ning sai sedavõrd raskelt viga, et hukkus sündmuskohal. Sõiduauto kõrvalistmel kaasa sõitnud mees oli seevastu turvarihmaga kinnitatud ning tema pääses õnnetusest vigastusteta," selgitas Pilt.

Politseiniku sõnul võinuks selles õnnetuses aga just kinnitatud turvavöö olla päästerõngaks ühe noore elu päästmisel. "Turvavöö fikseerib inimese ja kui juhtub õnnetus, siis see hoiab sõitja paigal. Kui inimene on kinnitamata, siis kokkupõrke ajal liigub ta edasi sõidukiirusel ning paratamatult on vigastused rasked või suisa surmavad," lisas ta.

Raske liiklusõnnetus juhtus sirgel teelõigul, kus suurim lubatud sõidukiirus on 90 kilomeetrit tunnis. Juhi tervislik seisund ning võimalik joove selguvad ekspertiisis.

Copy
Tagasi üles