11 Euroopa riigist Eestisse saabujatele kehtivad piirangud

Priscilla Õmblus
Copy
Alanud nädalast kehtivad liikumispiirangud 11 Euroopa riigist Eestisse saabujate puhul.
Alanud nädalast kehtivad liikumispiirangud 11 Euroopa riigist Eestisse saabujate puhul. Foto: Remo Tõnismäe

Koroonaviirusesse nakatunute suhtarvust lähtudes kehtib esmaspäevast kahenädalane liikumisvabaduse piirang Rootsist, Luksemburgist, Rumeeniast, Bulgaariast, Andorrast, Portugalist, Hispaaniast, Horvaatiast, Belgiast, Monacost ja Tšehhist Eestisse tulnutele.

BNS-i teatel ei kehti Eestisse tulles liikumisvabaduse piirang alanud nädalast Ühendkuningriigist, Islandilt, Prantsusmaalt, Sloveeniast, Poolast, Hollandist, Taanist, Saksamaalt, San Marinost, Iirimaalt, Liechtensteinist, Itaaliast, Slovakkiast, Kreekast, Küproselt, Leedust, Lätist, Norrast, Austriast, Šveitsist, Ungarist, Soomest, Maltalt ja Vatikanist tulijatele.

Euroopa Liidus kokku lepitud kolmandate riikide nimekirja kuuluvatest riikidest on võimalik Eestisse reisida Alžeeriast, Austraaliast, Gruusiast, Jaapanist, Kanadast, Marokost, Lõuna-Koreast, Rwandast, Taist, Tuneesiast, Uruguayst ja Uus-Meremaalt.

Teave riikide ja liikumispiirangute kohta neist riikidest saabujatele on välisministeeriumi kodulehel.

Koroonaviiruse leviku tõttu soovitab välisministeerium aga tungivalt reisimist vältida, välja arvatud neisse Euroopa riikidesse, kus nakatunuid on 16 või vähem inimest 100 000 elaniku kohta viimase 14 päeva jooksul ning kust naastes ei kehti liikumisvabaduse piirang.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles