Naabervallad jätsid Viljandi pidupäevaks pika ninaga

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabariigi aastapäeva kontsertaktused, kus muu hulgas jagatakse aastaauhindu, on alati olnud populaarsed, tuues suure teatrisaali pilgeni rahvast täis. Sel aastal peavad korraldajad Ugala asemel maagümnaasiumis toime tulema.
Vabariigi aastapäeva kontsertaktused, kus muu hulgas jagatakse aastaauhindu, on alati olnud populaarsed, tuues suure teatrisaali pilgeni rahvast täis. Sel aastal peavad korraldajad Ugala asemel maagümnaasiumis toime tulema. Foto: Elmo Riig / Sakala

24. veebruaril Ugala teatris traditsioonilist vabariigi aastapäeva kontsertaktust korraldada soovinud Viljandi linn jäi tänavu pika ninaga, sest liitumisläbirääkimisi pidavad naabervallad olid maja aegsasti oma pidustuseks broneerinud.

Kuigi rõngana Viljandit ümbritsevate Viiratsi, Saarepeedi, Paistu ja Pärsti valla ühinemisläbirääkimised on alles algusjärgus, otsustasid nende juhid avalikult näidata, et suudavad üheskoos jõudsalt toimetada ning maakonnakeskusele konkurentsi pakkuda.

Viiratsi vallavolikogu esimees Kaupo Kase tunnistas, et tegu on suuresti sümboolse žestiga, mis muu hulgas annab märku, et maakonnakeskuse ümber hakkab tekkima võimekas omavalitsus, kellele Viljandi on keskus.

«Oleme ühinemisläbirääkimiste algusest otsinud reaalseid koostöökohti ning mis võiks olla toredam, kui alustada Eesti riigi sünnipäeva tähistamisest. Las meie kultuuritöötajad proovivad, kuidas neil ühine asjaajamine laabub,» sõnas ta.

Kui linna kontsertaktus on alati olnud kõigile avatud ning tasuta, siis tulevase rõngasvalla peole oodatakse üksnes kutsetega inimesi. Kase ei olnud veel kindel, kas vallad peavad külaliste kohaletoomiseks bussid tellima, kuid pidas seda tõenäoliseks.

Õhtu korraldamine läheb esialgse plaani kohaselt maksma ligi 6700 eurot, mis jaguneb võrdselt nelja omavalitsuse vahel.

Viljandi linnavalitsus tegi detsembri lõpul naabritele ettepaneku aasta üht tähtsamat pidu koos korraldada, kuid vallad lükkasid mõtte tagasi, öeldes, et nende kontsert on suures osas ette valmistatud ning linna liitumine tähendaks juba tehtud töö pea peale pööramist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles