Politsei tabas raskes kuriteos kahtlustatava

Margus Haav
, reporter
Copy
Тиво Кауров
Тиво Кауров Foto: Elmo Riig

Politseinikud tabasid kolmapäeval Tartus oma kodumaja trepikojast 1997. aastal sündinud Tivo Kaurovi, kes hoidis eemale kohtumenetlusest ja karistuse kandmisest.

Kaurovile on süüdistus esitatud 2018. aasta 15. novembri ööl Viljandi taksojuhi röövimise eest rühmaga. Temaga koos on kohtu all veel neli meest, kellest kaks on alaealised ning viibivad vahi all. Kaurov on kohtusse tulekust ka varem eemale hoidnud.

"Kaurov peeti kinni ja toimetati arestimajja. Täna ootab teda ees kohtumine kohtunikuga," kinnitas politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Ragne Keisk ning lisas, et Kaurovi vahistamise otsustab kohus.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokuröri Marja-Liina Talimaa sõnul taotles prokuratuur istungil muu hulgas süüdistatava tagaotsitavaks kuulutamist ja seejärel tema vahistamist. 

"Kohus rahuldas prokuratuuri taotluse ja kuna süüdistatav tabati, võeti ta nüüd vahi alla," rääkis Talimaa. "Juhul kui kohus peab tema vahi all hoidmist põhjendatuks ka edaspidi, jääb ta sinna kuni kohtumenetluse lõpuni."

Lähtudes kohtute haldamise nõukoja soovitustest õigusemõistmise korraldamiseks eriolukorras, otsustas kohus istungid edasi lükata, sest kriminaalasjas on palju menetlusosalisi. Istungid jätkuvad 11. juunil. Kohus saab rühmaviisilise röövimise eest karistada kuni 15-aastase vangistusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles