Viljandi gümnaasium avas akna tervishoiumaailma

Üllar Priks
, reporter
Copy
Viljandi haigla juhatuse esimees Priit Tampere jagas esimeses loengus gümnasistidele õppematerjale.
Viljandi haigla juhatuse esimees Priit Tampere jagas esimeses loengus gümnasistidele õppematerjale. Foto: Ene Nobel

Viljandi gümnaasium alustas koostöös Viljandi haiglaga proovikursust "Aken tervishoidu". See on valikaine, mis annab gümnasistidele võimaluse end tervishoiuteemadega kurssi viia ning saada praktilisi nõuandeid.

Tervishoiuteemaline kursus kasvas välja üksikutest loengutest gümnaasiumi ja haigla seitse aastat kestnud koostöös. Selle eesmärk on äratada ja arendada õpilastes huvi tervishoiu vastu. Kavas on 12 poolteisetunnist ainetundi, mida annavad Viljandi haigla eri valdkondade spetsialistid. Lisaks tervishoiusüsteemis orienteerumisele saavad õpilased teadmisi ja praktilisi näpunäiteid eneseabist, pereplaneerimisest, terviseedendusest, vaimse tervise teemadest, vananemisest ning elu lõpust. Kursus lõpeb kohvikkohtumisega haiglas, kus noori võõrustavad erialaspetsialistid.

Viljandi haigla kogukonnateenuste juhi Triinu Rõigase sõnul tahetakse kasvatada terviseteadlikke inimesi ja muuta arvamust, et haigla on ainult haigetele. "Haigla on oma kogukonna tervise kants, kus tegeldakse lisaks ravile ennetamise, nõustamise ja terviseedendusega," selgitas Rõigas.

Haigla tutvustab gümnasistidele ka tervishoiuasutuse igapäevatööd, millega muidu kokku ei puututa. Kursusel osaleb 21 gümnasisti kõigist õppesuundadest. Viljandi gümnaasiumi direktori Ülle Matsini sõnul on alati olnud meditsiinihuvilisi õpilasi ning see kursus on neile sissejuhatus valdkonda. "Soovime, et meie noored oleks ette valmistatud iseseisvaks eluks läbi kogu elukaare. See on ääretult tore, et haigla sellega kaasa tuleb," lisas direktor.

 "Aken meditsiini" algas eile, 16. jaanuaril. Esimese loenguga juhatas valikaine sisse haigla juhatuse esimees Priit Tampere, kes rääkis õpilastele tervishoiukorraldusest. Koostööteenuste juht Krista Valdvee tutvustas tervishoiuinfo eripära: millised on meditsiini ja meedia suhted, kuidas leida enda kohta terviseinfot, kuidas toimivad digikanalid ning milleks on vajalik tervisealane kirjaoskus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles