Rongiga saab taas Tallinna sõita

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandlastele oli eilne rongi saabumine tähtis sündmus, seda tõestas ka raudejaama tulnud rahvahulk.
Viljandlastele oli eilne rongi saabumine tähtis sündmus, seda tõestas ka raudejaama tulnud rahvahulk. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eile tehti vast renoveeritud raudteel esimene proovisõit Türilt Viljandisse ja tagasi. Taas saab rongiga Viljandist Tallinna sõita homme, 1. jaanuaril.

Esimene rong väljub kell 6.31, teine kell 13.15 ja viimane kell 16.19. Tagasisõidu kellaajad on 7.48, 13.33 ja 16.36.

Proovireisijad, kelle põhiosa moodustasid raudteeametnikud, poliitikud ja ajakirjanikud, mahutati ära esimese klassi vagunisse, mis peaks tuttav olema neile, kes juba varem vana hea diiselrongiga Tallinna vahet sõitsid. Raudtee on aga uus ja seda on ka vagunis tunda, sest harjunud kolkse enam ei kosta.

Uued rongid jõuavad kohale mõne aasta pärast, aga uuendatud raudtee laseb praegustelgi arendada kiirust 120 kilomeetrini tunnis, mis muudab Viljandi—Türi otsa varasemast veerandtunni võrra kiiremaks.

Türil saatis rongi teele puhkpilliorkester, Viljandis võttis vastu Sakala meeskoori mehine laul. Asjakohase kõne pidasid maavanem Lembit Kruuse, põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder ja Edelaraudtee juhatuse liige Kalvi Pukka.

Rong peatub nüüdsest otse jaamahoone juures.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles