Nõrga talus õpetatakse püsilillepeenraid kujundama

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Nõrga talu perenaine Krista Kukk.
Nõrga talu perenaine Krista Kukk. Foto: Elmo Riig

Pühapäeval kella 10–17 õpetatakse Vastemõisa lähistel Metskülas Nõrga talus kujundama kaunist püsilillepeenart.

Selleteemalisi loenguid peab kell 12 ja 14 Eva Luigas ning terve päeva jagab Nõrga talu perenaine, aednik ja püsilillekasvataja Krista Kukk praktilisi näpunäiteid. Õppepäev on tasuta. Muu hulgas jagatakse õpetust selle kohta, kuidas kasvatada püsikuid konteineris.

Nõrga talu 1,5 hektari suurune iluaed pakub võrratuid vaateid ning võlub hiiglasliku veesilmaga. Aias võib näha sadu püsikuid, mis sobivad taluaia stiili ja suure rehielamuga. Vanade põlispuude alla on rajatud kaks suurt istutusala, mis on kujundatud varjulembeste püsililledega, ülejäänud aias naudivad taimed päikest peaaegu terve päeva. Kujunduses on rõhk keskmise ja kõrge kasvuga liikidel ja sortidel.

Perenaise erilised lemmikud lisaks floksidele on hostad, astilbed, lursslilled, heleeniumid, siilkübarad, kobarpead, ängelheinad, vesikanepid, priimulad ja kõrrelised. Vabakujuline aed annab inspiratsiooni külalistele ja ühtlasi on näidisaed, mis toetab talu tootmistegevust. Talu põhitegevus on püsilillede kasvatamine ja müük. Igal aastal lisandub valikusse uusi ja põnevaid liike ja sorte ning pidevalt katsetatakse nende sobivust meie kliimaga. Istikuid müüakse nii talus kohapeal kui ka suurematel laatadel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles