Õiguskantsler Ülle Madise: ministeeriumid on nagu vaimuhaige maja (16)

Kadri Paas
, ajakirjanik
Copy
Õiguskantsleri vaatenurgast on kõige hullem see, et aastakäikude viisi noori on lõpetanud kooli nii, et nad ei oska soravalt eesti keelt. "Sageli nad lõpetavad nii, et riigikeelt ei oska, ja ka see õpetuse sisu jätab soovida," sõnab Ülle Madise.
Õiguskantsleri vaatenurgast on kõige hullem see, et aastakäikude viisi noori on lõpetanud kooli nii, et nad ei oska soravalt eesti keelt. "Sageli nad lõpetavad nii, et riigikeelt ei oska, ja ka see õpetuse sisu jätab soovida," sõnab Ülle Madise. Foto: Mihkel Maripuu

Õiguskantsler Ülle Madise räägib Sakalale, miks peaks ministeeriumides töötajaskonda mitmesaja inimese võrra vähendama, millist kahju on Eestile tekitanud venekeelne kooliharidus ja kuidas Eestis nihkutakse vaikiva ajastu poole.

Ülle Madise, olete korduvalt öelnud, et riigiametid on töötajatest suhteliselt lagedaks lihvitud: politseinikke ei jätku tänavale enam ammu ja elukutselisi päästjaid jätkub ainult suurematesse linnadesse. Kus see mõne ministri räägitav rasvakiht end varjab?

Minu arvates tuleb vaadata ministeeriumide suunas. Need on liiga suured. On tekkinud liiga palju koordineerivaid ja administreerivaid kihte. Samuti protseduure, millest saaks loobuda. Töö tulemus oleks sel juhul kiirem ja parem. Olen õiguskantsleri kantseleid juhtides selle tee läbi käinud, meil toimis, ehk mujalgi. Kõikidel on vastutus. Nõunikel ja juhtidel. Kõik peavad asju lahendama, ma ise pean ka. Mitte keegi ei saa olla lihtsalt administraator. Iga inimese tööpäevad peavad olema tihedalt täidetud. Igal õhtul peab saama konkreetselt öelda, mida ma ära tegin.

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles