Laest sadama hakanud vesi lõpetas korvpallimängu

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehitusfirma Pärlin töömehed võtsid eile spordihoone vana saali laest maha läbivettinud krohvi. Täna peaks saama selgeks, kas lage on võimalik kiiresti ja odavalt parandada või pannakse ohutuse tagamiseks saal üldse kinni.
Ehitusfirma Pärlin töömehed võtsid eile spordihoone vana saali laest maha läbivettinud krohvi. Täna peaks saama selgeks, kas lage on võimalik kiiresti ja odavalt parandada või pannakse ohutuse tagamiseks saal üldse kinni. Foto: Elmo Riig / Sakala

AP Mets ja Paistu meeskond mängisid pühapäeval Viljandi spordihoone vanas saalis maakonna korvpalli meistrivõistluste kohtumise viimast veerandaega, kui ühtäkki hakkas vesi väljakule tilkuma.

Esialgu üritasid võistluste korraldajad platsi kuivatada, et mäng lõpuni viia, kuid tilkumine muutus kiiresti sorinaks ning võistlus tuli lõpetada. Pude eterniitkatus ei hoidnud enam vett kinni.

Krohvi on pudenenud aastaid

Korvpalliturniiri korraldaja Vello Ritsi sõnul oleks mängu jätkamine muutunud mängijatele väga ohtlikuks. «Jõudsime mängu seisma panna enne, kui keegi viga oleks saanud,» selgitas ta.

«Selle koha pealt pole varem vihma läbi sadanud,» lausus Viljandi spordikeskuse töötaja Igor Tavaste.

Siiski on saali laes ja seintel näha kohti, kus vihmavesi on ennegi sisse tunginud. Kroh­vi on laest saali põrandale pudenenud aastaid ning mõnel suvel on töömehed käinud koledamaid kohti silumas.

Saali katus pärineb 1970. aastatest ning eterniit on muutunud juba nii pudedaks, et inimene sellele astuda ei tohi. Läinud talvel, kui töömehed katuselt lund ajasid, jätsid nad ohutuse mõttes üsna paksu lumekihi enda ja katuse vahele, kuid ikkagi tekkis eterniiti hulk uusi pragusid.

Eile võtsid ehitusmehed saali laest maha vettinud krohvi, et teada saada, kui suur häda katuse ja laega üldse on. Linna majandusameti peaspetsialisti Jaan Lukase sõnul tuleb seejärel välja mõelda, kuidas tekkinud muret lahendada.

Viljandi spordikeskuse juhataja Mati Jürissoni arvates oleks kõige õigem kogu katus välja vahetada, kuid selleks pole linnal raha. Eile ja täna oli saal suletud, ent juba järgmise nädala lõpul peaks seal aset leidma käsitöömess. Eile polnud veel selge, kas kauplejad pääsevad kümne päeva pärast saali või mitte.

Kavas on sulgeda katuses see koht, kust vesi läbi jookseb, ning kindlustada vineeriga laes kohad, kust on krohvi pudenenud. Kas sellest mõttest asja saab, ei osanud linnaametnikud eile öelda.

Uues osas on samad mured

Ka spordihoone uues osas on vihmavesi saali tunginud. Praegugi on kahes kohas väljaku kohal vannid, kuhu vesi tilgub, ja nii ei jõua see väljakule.

Spordihoone ja mõni aasta hiljem sama ehitaja rajatud raamatukogu on avamisest alates vett läbi lasknud. Jürissoni sõnul on spordihoone uus osa lekkimisega hädas teatud tuulesuuna korral. «Millest probleem on tingitud, polegi täpselt aru saanud,» nentis ta.

AP Metsa ja Paistu mängust on seitse minutit ikka veel mängimata. Millal kaks meeskonda kohtumise lõpetavad või jõuavad nad koos seisukohale, et võitja on AP Mets, kes katkestamise hetkel juhtis 19 punktiga, otsustavad võistkondade esindajad omavahel.

Arvamus

REIN TRIISA,
Viljandi abilinnapea

Täna (eile — toimetus) võtavad Pärlini ehitusmehed lae osaliselt lahti. Siis tuleb selgeks teha, kas seda on võimalik vineerist toetustega parandada. Kui selgub, et konstruktsioon on juba nii mäda, et tugesid ei saa panna, tuleb edasise planeerimiseks tellida ekspertiis. Võimalik, et saal tuleb üldse kinni panna ja seda kasutada enam ei saa.
Enne kui hakata katust vahetama, on vaja mõelda, mida saaliga edasi teha. Üks võimalus on ehitada seda laiemaks, teisalt tuleb selgeks saada, kuidas meil spordisaalide kasutamisega Viljandis olukord on. Kas meil on neid üldse nii palju vaja? Iga saal tähendab ju kütmist, valgust ja ventilatsiooni ehk kulutusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles