Kaspar Taimsoo tõrjus tormisel järvel noore konkurendi rünnaku

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaspar Taimsoo tuli Viljandi järvel Eesti meistriks meeste ühepaadi.
Kaspar Taimsoo tuli Viljandi järvel Eesti meistriks meeste ühepaadi. Foto: Marko Saarm

Kui Kaspar Taimsoo laupäeval esimest korda ajaloos Viljandi järvel peetud Eesti sõudmise meistrivõistluste stardipaika jõudis, oli järvel möllav tuul tema paadi ääreni vett täis löönud. «Midagi pole teha. Tänane ilm tuletas meelde, et sõudmine on ikkagi välispordiala,» nentis ta, kui oli pärast finišit taas sõudeellingu juures randunud.

Stardi eel tuul siiski pisut rauges, lainetel jooksnud valge vaht kadus ning vett paati ei tükkinud. Kindel favoriit Taimsoo kontrollis kahe kilomeetri pikkust sõitu just sedavõrd palju, et tulla Eesti meistriks.

Finišeerumise järel tunnistas Taimsoo, et Narva noormees Mihhail Kuštein pakkus talle arvatust rohkem konkurentsi. Tal jätkus aga jaksu, et noor rivaal endast piisavalt kaugel hoida. Huntaugu mäe all kalameeste paadisilla juures finišis edestas ta Kušteini 0,9 sekundiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles