Repliik. Kuldsed käed ja nöökiv elektroonika

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Maapiirkondade vabatahtlikud päästjad on kuldaväärt mehed. Vähe sellest, et neil on tahtmist, tarkust ja julgust kustutada tulekahjusid ja päästa elusid, tooni andev osa neist on mihkel ka kümne muu töö peale. Priitahtlike komando ruumides on sageli remondi teinud needsamad mehed ise, pääste­autod hoitakse ühiste pingutustega laitmatus korras ja nõnda edasi. Teisiti polegi kitsastes oludes võimalik.

Ent pikemas plaanis ei tundu niisuguste meeste ja komandode aeg igavene olevat. Mis siin salata, tehnikat tundvaid osavate kätega inimesi jääb järjest vähemaks. Ja paljud tehnikaseadmed muutuvad üha keerulisemaks, see tähendab väga spetsiifilisi teadmisi ja töövahendeid nõudvaks. GAZ-66 või 1972. aasta Mercedest oskavad ja suudavad vabatahtlikud parandada ja hooldada, ent kui ühel päeval on nende garaažis elektroonikat täis masin, mida on enne neid paarkümmend aastat armutult ekspluateeritud, siis...

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles