Viljandi linnapea: Ühise hooldekodu tulevik on ebaselge

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi linnapea Kalle Jents
Viljandi linnapea Kalle Jents Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi linna ning Paistu ja Saarepeedi valla plaan rajada ühine hooldekodu, mis viimati välja käidud idee põhjal peaks kerkima paari aasta pärast Viljandi uude, Järveotsa-nimelisse linnajakku, ei pruugi sellisena teoks saada.


Teisipäeval kohtus Viljandi linnapea Kalle Jents ettevõtjatega, kes olid tundnud huvi hooldekodu rajamises osalemise vastu, kuid on nüüdseks ideest loobunud.



Kalle Jents, mida ettevõtjatega rääkisite?


Nad olid pakkunud välja võimaluse rajada hooldekodu nende krundile

bowling

’usaali taga asuvasse maja, mis viimati oli kasutusel Toom Tekstiili tööstushoonena.



Nüüd teatasid ettevõtjad aga, et valitseva kehva majandusliku olukorra tõttu külmutavad nad pansionaadi projekti ega vii seda lähematel aastatel ellu.



Kes need ärimehed on?


Ma ei saa öelda, sest leppisime kokku, et läbirääkimiste ajal jääb see konfidentsiaalseks. Küll võin nimetada, et nad pole Viljandi ettevõtjad.



Kas seega on jõus varasem plaan, et Viljandi, Paistu ja Saarepeedi ehitavad hooldekodu kolme peale Viljandi tulevasse linnajakku?

Vahepeal on üht-teist juhtunud. Viljandist paarikümne kilomeetri kaugusel Hallistes avas erainvestor just eile oma pansionaadi. See muudab olukorda: tahame enne oma hooldekodu rajamist temaga läbi rääkida. Juttu on olnud, et kui algul on seal kohti 20, siis edaspidi on plaanis nende arvu suurendada 80-le.



Teiseks on vahepeal valminud kogu maakonna hoolekandekava. Selle järgi investeerivad kolm haiglat — Viljandi, Suure-Jaani ja Abja — hooldusravi kõrval ka pansionaadi poolesse.



Kõike seda arvesse võttes tuleb jõuda selgusele, kui suures osas on linnal otstarbekas panustada uue hooldekodu rajamisse. Kindlasti on see vajalik, aga mitte enam nii suures mahus, kui enne arvasime. (Varem on räägitud 120—200 kohast — toim.)



Kui palju saab Viljandi seisukoha kujundamises kaasa rääkida hooldekodu rajamiseks loodud sihtasutus Viljandimaa Hoolekandekeskus?

Kindlasti saame selle esindajatega kokku ja arutame koos, kuidas edasi.



Kas see tähendab, et eelnimetatud kolme omavalitsuse ühine plaan ei pruugi teoks saada?

Hooldekodu kindlasti tuleb, aga ma ei saa öelda, kui suur ja kas just uude linnajakku. Nagu mainisin, on olud vahepeal muutunud.



Tahan aga rõhutada, et hooldekodu teema on Viljandile väga oluline ja me peame vajalikuks sellesse investeerida.



Hooldusvaldkond peaks arenema sinnapoole, et paljud eakad ei peakski kodust lahkuma, vaid nende eest hoolitsetaks seal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles