Unelmate maja sai Suure-Jaanist Harjumaaga võrreldes imeodavalt

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Seda, et vahel võib miinusest saada pluss, tõestab perekond Kaugeranna lugu. 2008. aastal olid nad majanduslanguse tõttu sunnitud Tallinnast Suure-Jaani kolima. Tagantjärele on nad selle üle väga õnnelikud, sest nüüd on neil seal unelmate kodu.

Meditsiinikoolis ämmaemanda eriala lõpetanud ja praegu tervishoiutöötajana leiba teeniv Eneli Kaugerand ongi pärit Suure-Jaanist, tema abikaasa, puusepp Juhan Kaugerand aga Harjumaalt. Pärast Tallinnast Suure-Jaani kolimist elasid nad kaks aastat Eneli vanemate juures, seejärel viis aastat endale ostetud korteris.

«Üheksa aastat tagasi jalutasime Suure-Jaanis ringi ja jäime ristsõnameister Onu Uno ehk Uno Viigandi maja ette seisma. Ütlesin, et see on nii ilus maja, selletaolises tahaksin elada. Toona ei olnud mul õrna aimugi, et sellest saabki kunagi meie kodu,» meenutab Eneli Kaugerand. «2015. aasta lõpus olime oma korterisse just uue köögisisustuse saanud. Olin tööl, kui mu kolleeg ütles, et Suure-Jaanis on suur kinnisvaraturg avatud ja ka Onu Uno maja on müügis. Läksingi siis koju ja teatasin Juhanile: «Meie maja on müügis.» Otsustasime, et ostame maja, mis meile mõlemale väga meeldib, ära.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles