Saabuva nädala sisustamise võtsid enda kätte gümnasistid

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Gümnasistide nädala" naelaks on reedene Velokulg. Foto on tehtud mullusest sündmusest.

MARKO SAARM/SAKALA
"Gümnasistide nädala" naelaks on reedene Velokulg. Foto on tehtud mullusest sündmusest. MARKO SAARM/SAKALA Foto: Marko Saarm / Sakala

Tuleva nädala on Viljandi gümnaasiumi õpilased kuulutanud gümnasistide nädalaks. Kuue päeva jooksul pakutakse linlastele õhtuti nii mõndagi põnevat, milles kaasa lüüa. Muu hulgas saab osaleda juba sellistes tuntuf ettevõtmistes nagu «Velokulg», öö-orienteerumine ja mängu «Kivi-paber-käärid» turniir.

Viljandi gümnaasiumi õpilasesinduse president ja gümnasistide nädala peakorraldaja Kirke Katariina Siimso sõnul on põhieesmärk tuua oma kool ning gümnasistid rohkem linnapilti. «Et linnarahvas näeks, et noored tahavad ise teha, luua, vastutada ning linnale anda ja pakkuda,“ ütles ta.

Teine eesmärk on pakkuda noortele ja teistele linnaelanikele nädalat täis ühist lõbusat ajaveetmist värskes õhus. 

Esmaspäeva õhtupoolikul antakse kõigele sellele avapauk gümnaasiumi ees, kus esineb noortebänd Fuqtual. Kohe pärast seda, kell 19 algab ööorienteerumine, mis saab teoks juba viiendat korda.

Teisipäeval on Viljandi gümnaasiumi solistide kontsert ning kolmapäeval kunstmuruväljakul kultuuriakadeemia ja gümnaasiumi spordipäev, millest on oodatud osa võtma mõlema õppeasutuse noored. Õhtul leiab koolimaja hoovis aset eelmisel aastal populaarseks saanud mängu «Kivi-paber-käärid» turniir, mille korraldamises on gümnaasiumile appi tulnud noortekollektiiv VLND.

Järgmisel õhtul ootab viljandlasi Lennukitehases kinoseanss, millel näeb Wes Andersoni mängufilm „Koerte saar“. «Kinoseanss on vaatajatele tasuta ning kohti jagub seal vaid sajale kiiremale tulijale,» märkis Siimso.

Nädala naelaks on «Velokulg», millele jalgratturid stardivad gümnaasiumi eest reedel kell 19. Sinna soovitab eestvedaja kindlasti lisaks töökorras rattale võtta kaasa jalgrattakiivri. Teekonna pikkus on 15,7 kilomeetrit, mistõttu ei see pruugi see olla jõukohane lastele. Seega paluvad nad mõelda, kas pere noorimad liikmed suudavad kolonnis turvaliselt kaasa liikuda.

Nädal lõpeb laupäeval kell 12, kui Viljandi gümnaasiumi hoovis on VLND ja Viljandi gümnaasiumi täika. «Kohale on oodatud kõik inimesed, kes loodavad leida endale algavaks suveks stiilseid rõivaid või aksessuaare,» märkis Siimso ja lisas, et oodatud on ka noored, kellel on riidekapis rõivaid, mis võiksid leida uusi omanikke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles