Liba-Sakala. Sada aastat luhtunud katsetusi

, ajaloolane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paul Kondas, «Näärivana kalastab». 1981, õli.
Paul Kondas, «Näärivana kalastab». 1981, õli. Foto: Viljandi muuseumi kunstikogu

Veekeskust on Viljandisse kavandatud juba orduaegadest saadik, kuid ikka on üks või teine asi takistuseks saanud. Allpool on väike ülevaade viimase saja aasta jooksul tehtud plaanidest ja nende luhtaminekutest.

1930. aastatel asus kõige innukamalt Viljandisse veekeskust rajama tollane linnapea August Maramaa. Tema ettekujutuse järgi pidi see tulema Uueveskile. Ehkki ajad olid kasinad, läks ehitus hooga lahti. Polnud isegi mingit lõplikku projekti, mida kooskõlastada, hakati lihtsalt otsast tegema. Esmalt ehitati valmis ujulaosa ja lastebassein. Järgmisena olid plaanis mullivannid ja liutorud ning seejärel saunad. Kõige lõpuks oleks ka seinad ümber tehtud.

Maramaa ise põhjendas sellist ehitustsüklit sellega, et nii saavad suvel kõik inimesed rahulikult keskust kasutada ega pea pikisilmi ootama, kuni kõige tegemiseks raha koos on.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles