Loodusetundjad ennustavad lund veel maikuukski (2)

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Kuusekäära talu vanaperemees Indrek Hein tuletas meelde vanarahva tarkust, et kui enne jüripäeva särgi väel saad käia, siis pärast vaata, kuidas kasukaga korda saab.
Kuusekäära talu vanaperemees Indrek Hein tuletas meelde vanarahva tarkust, et kui enne jüripäeva särgi väel saad käia, siis pärast vaata, kuidas kasukaga korda saab. Foto: Urmas Luik

Soomaal Raudna jõe ääres elav Kuusekäära talu vanaperemees Indrek Hein, kes on aastakümneid ilma vaadelnud ja märkmeid teinud, ütles viimaste päevade lumesadu kommenteerides, et terve talv on olnud üks paras käkk. "Kõike võib veel ette tulla ja mina ennustan, et maikuus tuleb lund veelgi," sõnas ta.

"Jüripäeval, 23. aprillil ma sellist lund ei mäleta, üht-teist ma oma elus olen juba näinud, aga see, mis nüüd toimub, on ikka jups mis jups. Nii hullu, et kaks päeva järjest lund oleks, ma ei mäleta. Tavaliselt on lumi mõne tunniga ära sulanud," sõnas peagi 73. sünnipäeva tähistav loodusemees.

Ta rääkis, et taluõuel on palju linde ja ta on neile päevalilleseemneid ja nisuteri visanud, et karmi ilma leevendada. "Kuldnokkadel on juba ju munegi pessa munetud," sõnas ta.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles