Juhtkiri. Eristades võrdsuse poole

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sakala

​The New York Times avaldas eile 15 viimase poolteise sajandi jooksul surnud naise nekroloogi. Miks? Sest nagu selgub, on alates selle ajalehe asutamise ajast ehk 1851. aastast ilmunud valdavalt meeste mälestuskirjutised. Nüüd avaldati järelhüüded naistele, kes seda omal ajal samuti väärinuks.

Niisuguse rehabiliteeriva žesti ajastus ei olnud loomulikult juhuslik, vaid niimoodi pöörati tähelepanu rahvusvahelisele naistepäevale. Tolle tähtpäeva ajalugu on märksa lühem kui paljudel ajalehtedel, sellele pandi alus XX sajandil. Ning kuigi tähistamise algust seostatakse mitme sündmusega, on kõigi läbiv joon seismine naiste õiguste ja vabaduste eest.

Põhimõttest, et inimestele tuleb anda võrdsetel alustel õigusi ja vabadusi, ei loobuta loodetavasti mitte kunagi. Ent arutelukoht on, milliste võtetega õnnestub seda kõige paremini hoida ja kaitsta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles