65 000 eurot lendas tuulde. Viljandi järvele maailmatasemel sõudestaadioni ei lubata. (3)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maailma tippu kuuluvad Eesti sõudjad käivad tihti Viljandi järvel treenimas. Tipptasemel võistlusi siin aga korraldada ei saa, sest kaheksa kõrvuti sõitva paadi jaoks on järv kohati liiga kitsas ja laiemaks seda kaevata ei tohi.
Maailma tippu kuuluvad Eesti sõudjad käivad tihti Viljandi järvel treenimas. Tipptasemel võistlusi siin aga korraldada ei saa, sest kaheksa kõrvuti sõitva paadi jaoks on järv kohati liiga kitsas ja laiemaks seda kaevata ei tohi. Foto: Elmo Riig / Sakala

​Eesti sõudjate unistus näha Viljandi järvel maailmameistrite selgitamist sai eelmisel nädalal surmahoobi. Seni 65 000 eurot maksma läinud sõudestaadioni kavandamine lõppes, sest süvendamine oleks teadlaste hinnangul järvele liiga ohtlik.

Viis aastat tagasi hakkasid linnajuhid Viljandi järvele kavandama sõudestaadioni, mida sportlaste endi seas kutsuti juba hellitavalt põhjamaade Luzerniks, sest Viljandis nähti potentsiaali saada maailma kõige paremaks sõudekanaliks.

Viie aastaga kulus uuringutele ja planeerimisele 65 000 eurot, kuid eelmisel nädalal saabus lõplik selgus, et halva tervisega Viljandi järve oodatud ja loodetud sõudjate võistluspaika ei tule. Selle asemel soovitavad järveteadlased ja keskkonnaametnikud hakata linnal järve päästma, sest selle tervis halveneb üha.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles