LAUATENNIS 40. Sakala karikasarja võit läks Lätti ning pikaaegne korraldaja ja klubi juht andis ohjad üle

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
40. Sakala karikasarja korraldamine jääb klubi senisele esimehele Peeter Allikojale (esiplaanil) viimaseks. Klubi tegemistes osaleb ta aga edasi.
40. Sakala karikasarja korraldamine jääb klubi senisele esimehele Peeter Allikojale (esiplaanil) viimaseks. Klubi tegemistes osaleb ta aga edasi. Foto: Marko Saarm

Laupäeval kuulutati Sakala lauatennise karikasarja üldvõitja välja 40. korda: selleks tuli lätlane Oļegs Kartuzovs. Aastakümneid Sakala klubi eest vedanud ja sarja korraldanud Peeter Allikoja andis aga ohjad üle: klubi uueks esimeheks sai Tarmo Türk.

Allikoja meenutas, et lauatennise karikasarja sai korraldama hakatud 80-ndate keskpaigas ehk täpselt 40 aastat tagasi. Päris kõikide sarjade korraldaja pole tema olnud, aga kõikide juures osaline on ta olnud küll. Hooajast 1984-1985 alates on sarjas korraldatud lausa 235 etappi. 40 aasta jooksul on pidamata jäänud ainult viis kuueetapilise turniiri etappi, neist kolm koroonapiirangute tõttu.

Ümmarguse tähtpäeva puhul olid laupäeval Viljandisse kutsutud kõik sarja senised üldvõitjad. Kõige enam on aastate jooksul üldvõite võtnud Peeter Allikoja enda poeg Jaanus Allikoja, kes paraku laupäeval kohale tulla ei saanud. Kokku on sarja üldvõidu pälvinud 15 mängijat. Kaheksal korral on tulnud üldvõitjaks Läti ning ühel korral Leedu mängija.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles