Uisutajad ei lähe jääspordikeskusele euroraha küsima

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui Eve Naanuri ei õpeta jäähallis parajasti iluuisutamist, siis ajab ta seal taga hokilitrit. Jääspordikeskus oleks pakkunud võimalust müüa jääd ka teistest riikidest tulevatele sportlastele.
Kui Eve Naanuri ei õpeta jäähallis parajasti iluuisutamist, siis ajab ta seal taga hokilitrit. Jääspordikeskus oleks pakkunud võimalust müüa jääd ka teistest riikidest tulevatele sportlastele. Foto: Elmo Riig

Jääspordikeskuse rajamise ideed vedav Eve Naanuri teatas eile mittetulundusühingu Viljandi Uisutajad nimel, et ei esita oma projekti piirkondade konkurentsivõime parandamise meetmest rahasaamiseks, sest ei suutnud linna piisavalt veenda.

Eve Naanuri sõnul jäi detsembri alguses kogu asi seisma, sest nad ei suutnud linnavalitsust projekti perspektiivikuses veenda. See, et aktsiaseltsi Toom Tekstiil asemel hakkaks jäähalliga majandama linn, oli tema sõnul olnud ka erainvestori, osaühingu Lavo Kaubandus juhataja Raivo Riisa tingimus. Nii aga ei läinud. 

Mullu septembris pidi volikogu ette jõudma linnavalitsuse ettevalmistatud eelnõu, mille järgi lubas linn jäähalli haldava osaühingu Jääkaru 174 000 euroga ära osta, kui too saab poolteist miljonit eurotoetust. Volikogu ette see eelnõu aga ei jõudnud ja pärast valimisi pole jääspordikeskus enam teemaks olnud.

Eelmise eelarve- ja arengukomisjoni esimehe Jaak Sule sõnul sai jääspordikeskuse projektile saatuslikuks see, et polnud selget pilti, millised kohustused jäähalli ostmisega linnale tulevad. «Firmal on võetud jäähalli ehitamiseks ja täiendamiseks laen, aga selle summa oli ebaselge,» lausus Sulg Sakalale. Kui esialgu teadsid projekti läbi vaadanud komisjonid lisaks ostuhinnale ühte laenusummat, siis hiljem see kasvas, sest Illimar Toom oli võtnud laenu, et osaühingu Suja Ehitus juhilt Rando Sepalt osa jäähallist välja osta.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles