Viljandi keskkomandot teenib Barbara

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig

Täna Pärnu jahisadamas korraldatavale päästeautode ristimistseremooniale sõidab kahe pritsimehega ka Viljandi päästeosakonna Scania, mis jõudis Poolast Eestisse juulis.


Lõuna-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Marek Kiik ütles, et kahest ristitavast autost saab Viljandi päästjate sõiduk nimeks Barbara, teine auto hakkab kandma nime Tubli Tiiu. Päästeamet korraldas nimede leidmiseks võistluse.



Päästeosakonna juhataja Jüri Soovik ütles, et auto on töös olnud augustist saati ja see on juba mitu korda meeskonnaga õnnetuskohtadele vuranud. Barbaral on varustus tulekahjude kustutamiseks ja liiklusõnnetustes tegutsemiseks.



Üks keskkomandio autodest kannab juba nime Kärmas Katariina, tugikomandodes on veel Leegi-Liisu, Tuki-Tiia ja Vana Paks.



Päästeameti päästetööde osakonna juhataja Kuno Tammearu sõnul on nüüd enamikus Eesti päästekomandodes vähemalt üks tänapäevane põhiauto nüüdisaegse varustusega. «Uus auto reageerib enamikule päästesündmustele ja on seetõttu pidevas kasutuses,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles