Pakane riigi sünnipäeva kava ei muuda

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kell 11.30 on Posti tänaval pidulik rivistus ning loetakse traditsiooniliselt ette «Manifest Kõigile Eestimaa rahvastele».
Kell 11.30 on Posti tänaval pidulik rivistus ning loetakse traditsiooniliselt ette «Manifest Kõigile Eestimaa rahvastele». Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandisse kavandatud Eesti Vabariigi aastapäeva tähistamisel ajakavasse muutuseid ei tehta ning iseseisvusmanifesti ettelugemine ning rongkäik tulevad külmale ilmale vaatamata.


Et ilmaennustus lubab külma kuni 15 kraadi, siis otsustasid aastapäeva ürituste korraldajad, et Kaitseliidu pidulik jalutuskäik Pauluse kirikust kohtumaja ette, iseseisvusmanifesti ettelugemine kohtumaja ees ning jalutuskäik Vabadussõjas langenute kalmistule tuleb vastavalt väljakuulutatud ajakavale. Koolide ja ühiskondlike organisatsioonide esinduste osalemise jalutuskäigu kolonnis otsustavad osalejad ise.

Eesti Vabariigi aastapäeva tähistamine algab Viljandis traditsiooniliselt kirikukellade helisemisega 24. veebruari päikesetõusul kell 7.35. Kell 10 algava oikumeenilise tänajumalateenistusega EELK Pauluse kirikus.

Kell 11.15 rivistutakse Pauluse kiriku juures jalutuskäiguks kohtumaja ette ja 11.30 on Posti tänaval pidulik rivistus ning loetakse traditsiooniliselt ette «Manifest Kõigile Eestimaa rahvastele».

Keskpäeval jätkatakse sealt pidulikku jalutuskäiku Vanale kalmistule, kus kell 12.15 toimub mälestuspalvus Vabadussõjas langenute kalmudel. Kell 12.15–13 pakutakse Ugala juures Vana-Vaksali tänava parklas sõdurisuppi ning seejärel algab aktus Ugalas.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles